Dökümanın tamamı
Bu yazımızda panele giriş ve panel kullanımı ile ilgili tüm detayları bulacaksınız. Ayrıca Top15 sıfırlama, serverda adam vurulduğunda çıkan headshot vb sesler gibi çeşitli ayarların nasıl düzenleneceğini yazımızın sonunda anlatacağız. Hemen başlayalım.
Panel serverımız ile ilgili tüm düzenlemeyi yapacağımız ve serverdaki oyunculara, oynanan haritaya ve server bilgilerine bakabileceğimiz yerdir. Buradan düzenlemeleri yapabilmemiz için çeşitli bölümlere ayrılmıştır. Bu bölümleri ve işlevlerini sayacak olursak:
Mapcycle – Serverınızda art arda otomatik olarak açılacak haritaların listesi.
Server Config – Server ile ilgili genel ayarları (freezetime, server adı, startmoney vb) içerir.
Motd – Server girişinde oyuncuların göreceği mesajı düzenlememizi sağlar.
Banned IP’s – Banlanan ip’leri görmenizi ve kaldırmanızı sağlar.
Metamod Plugins – Serverda bulunan ana modları (sxe, amx vb.) düzenlemenizi sağlar.
AMX Config – Amx mod ile ilgili ayarların düzenlenmesini sağlar.
AMX Pluginler – Amx pluginlerinin düzenleneceği bölüm.
AMX Adminler – Admin ve slot yetkilerini yazıp düzenlemenizi sağlar.
AMX Mapoylama – Amxmod’un votemapmenu listesinin düzenlenmesini sağlar.
AMX Mesaj – Oyuncuların servera bağlanırken konsolda gördükleri yazıyı düzenler.
AMX Tsayler – Serverda oyun esnasında otomatik olarak çıkan tsay’leri düzenler.
Haberler – SenOyna tarafından hazırlanan, server ve panel ile ilgili son haberlerin bulunduğu bölümdür.
Şimdi panele nasıl giriş yapılacağını anlatalım ve bu bölümlerin tek tek nasıl kullanılacağını ve detaylarını açıklayalım.
Panele Giriş:
Panele girmek için önce İnternet Explorer’i açıyoruz ve adres bölümüne http://csx.senoyna.com:27015 şeklinde server adresimizi (yada ip’mizi) yazıyoruz ve paneli açıyoruz. Örneğin cs20.senoyna.com’un paneline girmek için http://cs20.senoyna.com:27015 yazmamız yeterli.
Panelinizi açtıktan sonra, düzenleme yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yapmak için, panel sayfamızın sağ üst köşesinde bulunan “giriş” bölümüne tıklıyoruz ve serverınızı satın aldığınız kişi tarafından size verilen panel şifrenizi giriyorsunuz.
Böylece panele girmiş bulunuyoruz. Şimdi server ile ilgili düzenlemeyi yapmak üzere sağ üst köşede bulunan “Config” sekmesine tıklayın.
1 – Mapcycle: Harita Listesi
Serverınızda admin yokken, otomatik olarak, art arda açılacak haritaların ve oyuncuların admin yokken votemap yazdıklarında göreceği haritaların listesidir. Açılmasını istediğimiz haritaları alt alta buraya ekleyerek düzenlemeyi yapıyoruz.
2 – Server Config: Server’ın Genel Ayarları
Serverimiz ile ilgili pek çok ayarı buradan düzenliyoruz. (Herhangi bir komutu oyun esnasında konsola yazarsanız, map değiştiğinde bu ayar yine eski haline dönmektedir. Devamlı serverda bulunmasını istediğiniz ayarları buradan düzenlemelisiniz). Bu bölümden serverdaki freezetime, roundtime, startmoney vb. oyun ayarlarını ayarlayabiliyoruz ve server ismini ve panel şifresini değiştirebiliyoruz. Buradan düzenleyebileceğimiz komutların başlıcalarını sayalım:
mp_freezetime 3 – Round başında oyuncuların bekletileceği süre.
mp_timelimit 35 – Açılan bir haritanın oynanacağı süre.
mp_roundtime 3 – Bir round’un süresi
mp_c4timer 40 – C4 patlama süresi
mp_forcechasecam 0 – Kamera modu
mp_forcecamera 2 – Kamera modu
mp_buytime 0.25 – Oyuncuların round başından silah alabileceği süre. (0.25=15, 0.50=30)
mp_hostagepenalty 2 – Belirtilen sayıda rehine vuran oyuncuyu otomatik olarak kickler
sv_allowdownload 1 – Servera bağlanan oyuncuların, serverdaki map veya diğer dosyaları indirmesini sağlar.
sv_allowupload 1 – Servera upload yapılmasını sağlar.
hostname “server adiniz” – Server isminizi değiştirmenizi sağlar.
rcon_password “panel şifreniz” – Panel şifrenizi değiştirmenizi sağlar
3 – Motd: Giriş Mesajı
Oyuncuların servera bağlandığında karşılarına çıkan yazıdır. (Bu yazı, connect yapıldığında konsolda çıkan yazı değil, servera bağlanıldıktan sonra çıkan yazıdır. Konsolda çıkan yazının nasıl düzenleneceğini yazının devamında bulacaksınız). İstediğiniz şekilde düzenleyin, fakat dikkat edin “Ş, İ, Ç, Ö” gibi Türkçe karakterler yazmamalısınız.
4 - Banned IP’s: Banlı İP’ler
Serverınızdan banlanan oyuncuların ip’leri burada bulunur. Banını kaldırmak istediğiniz oyuncunun ip’sini buradan kaldırmanız yeterli.
5 – MetaMod Plugins:
Serverda çalışan ana mod’ların düzenlendiği bölümdür. Amxmod, sxe, webmod gibi modları buradan düzenleyerek kaldırabiliyoruz. Kullanmanızı gerektirecek pek bir şey olmayacaktır, burayı karıştırmamanızı tavsiye ediyoruz.
6 – AMX Config: Amx Mod Ayarları
Amx Mod ile ilgili tüm ayarları buradan düzenliyoruz. Buradaki ayarlara örnek verecek olursak, bir oyuncu banladığında banlayan adminin ismi gözüksünmü gözükmesinmi, ekrana gelen oylama kaç sn sonra kalksın, otomatik olarak ekranın altından geçen scroolmessage ne olsun vb ayarlardır.
7 – AMX Plugins:
Serverınızdaki pluginleri yani eklentileri buradan düzenleyebilirsiniz. Pluginler oyunda çeşitli görevleri olan, çeşitli değişiklikler yapan eklentilerdir. Örneğin lastmanbets_amx.amx plugini oyuncuların 1 vs 1 kaldıkları zaman bahis konulmasını sağlayan bir plugindir. kufur.amx plugini ise küfür içeren mesajların server tarafından engellenmesini sağlar. Bir diğer plugin amx_autorestart.amx ise harita değiştiğinde 30 sn sonra otomatik restart atmaktadır. Pluginlerin bu şekilde çeşitli görevleri vardır.
Buraya eklemek istediğimiz pluginleri alt alta, pluginadı.amx şeklinde yazarak kaydediyoruz. Amxmod’un standart pluginlerinden birini kaldırmak isterseniz silmemeli, sadece başına ; koymalısınız. Daha sonra bu plugini tekrar aktif etmek istediğinizde koymuş olduğunuz ; işaretini silmeniz yeterli olacaktır. Örneğin otomatik restart plugini için
Aktif:
amx_autorestart.amx
İnaktif:
; amx_autorestart.amx
8 – AMX Adminler:
Serverımızdaki admin ve slot yetkilerini bu bölümden düzenliyoruz.
Admin yetkisi yazmak için:
"nick" "şifre" "abcdefghjiklmnopqrstu" "a"
Örnek verecek olursak, kaydetmek istediğimiz adminin nicki Predator, şifresi de Ankara olsun. Şu şekilde kaydediyoruz:
“Predator” “Ankara” “abcdefghjiklmnopqrstu" "a"
İlk bölüme nicki, ikincisine şifreyi yazıyoruz. Ardından gelen harfler ise yetki oluyor. Yetkiyi hiç ellemeden aynen kopyalayın. Burada dikkat etmeniz gereken boşluklar ve kesme işaretleridir. Orada gördüğünüz “ işareti shift+2 kombinasyonu ile yaptığınız ‘ işaretinin iki tanesinin yan yana yazılması ile yapılmamaktadır. O işareti koymak için esc tuşunun altında bulunan é tuşuna bir kere basmamız yeterli. Adminlik yazarken boşluklara ve kesme işaretlerine dikkat etmez ve doğru kaydetmezseniz yazdığınız adminlik geçersiz olur.
Slot yetkisi yazmak için ise:
“nick” “şifre” “b” “a”
şeklinde kaydetmeniz yeterlidir. Yine nick Predator, şifre Ankara için bir slot yazacak olursak:
“Predator” “Ankara” “b” “a”
9 – AMX Mapoylama:
Oyun esnasında adminlerin oylama atmak için kullandığı amx_votemapmenu listesinde çıkan haritaları buradan düzenleyebilirsiniz. Buraya eklemek istediğiniz haritayı ve açıklamasını şu şekilde kaydedin:
harita adı "açıklaması"
de_dust2 "Dust II - Bomb/Defuse"
de_nuke "Nuke - Bomb/Defuse"
10 – AMX Mesaj:
Bu mesaj, oyuncuların servera bağlandığı sırada konsolda çıkacak olan yazıdır. Burada da Türkçe karakter kullanmamanız gerekiyor. İletişim adresiniz, serverin sahibi klanın adı, server ile ilgili çeşitli uyarılar vb buradan açıklayabilirsiniz.
11 - AMX Tsayler: Otomatik Tsay’ler
Serverda, oyun esnasında belli aralıklarla çıkan otomatik tsayleri buradan düzenliyoruz. Yazmak istediğimiz mesajı ve rengini şu şekilde kaydediyoruz:
!RENK mesaj
Örneğin;
!BLUE Kufur ve hakaret ban sebebidir
!RED Gorev yapmamak ban sebebidir
12 – Haberler:
SenOyna yönetimi tarafından hazırlanan bu bölümde, panel ve Serverlar ile ilgili çeşitli haberler, gelişmeler, açıklamalar yer almaktadır.
Ayrıca,
13 – Top15 Sıfırlama:
Top15’i sıfırlamak için adminlik yetkisi bulunan birisinin, serverda oyun esnasında “amx_cvar csstats_reset 1” komutunu yazması ve map değişmesi gerekir.
14 – amx_statscfgmenu : Serverdaki Headshot vb Sesler İçin
Oyun esnasında birisine headshot attığınızda serverın “headshot” diye bağırması, c4 kurulduğunda geri sayım yapılması, rakip oyunculara ne kadar damage vurduğunuzun ve kimden ne kadar damage aldığınızın gözükmesi gibi ayarların düzenlenmesini sağlamaktadır. Bu ayarları düzenlemek için oyun esnasında konsola amx_statscfgmenu yazın ve ekrana gelen menuden istediğiniz sesleri numaralarına basarak açın/kapayın, ardından Save yazan numaraya basın ve kaydedin.
Not: Gerekli ayarlamayı yaptıktan sonra bu sesleri duyabilmeniz için seslerin cs'nin ses dosyasında kayıtlı olması gerekir. Eğer bu sesler bilgisayarınızda yoksa servera giren oyuncuya bu sesleri otomatik olarak yüklenir. Bu otomatik yükleme işleminin gerçekleşmesi için serverda "sv_allowdownload" komutunun açık olması yani "1" olması gerekir (bunu server ayarlarından ayarlayacaksınız). Ayrıca giren kişinin de ayarlarında "cl_allowdownload" komutunun "1" yani açık olması gerekir ki indirmeye izin versin.
15 – Silah Yasaklamak:
Çeşitli silahları yada armor, hg, sis gibi çeşitli ekipmanların alınmasını yasaklamak isterseniz, konsola amx_restmenu yazın. Karşınıza bütün silah ve ekipmanların bulunduğu bir menü gelecek. Buradan istediğiniz silahın numarasına basıp kapatıyorsunuz. Örneğin menüde “1-Deagle” yazıyorsa 1’e bastığınızda deagle’yi yasaklamış oluyorsunuz. Yaptığınız silah yasaklama işlemi map değiştiğinde eski haline dönmektedir. Yaptığınız değişikliğin devamlı kalmasını istiyorsanız, değişiklik yaptıkdan sonra save yapmalısınız.
ÖNEMLİ NOT: PANELDE YAPACAĞINIZ TÜM DEĞİŞİKLİKLER, SERVERINIZDA MAP DEĞİŞTİKTEK SONRA AKTİF OLACAKTIR
Bu yazımızda panele giriş ve panel kullanımı ile ilgili tüm detayları bulacaksınız. Ayrıca Top15 sıfırlama, serverda adam vurulduğunda çıkan headshot vb sesler gibi çeşitli ayarların nasıl düzenleneceğini yazımızın sonunda anlatacağız. Hemen başlayalım.
Panel serverımız ile ilgili tüm düzenlemeyi yapacağımız ve serverdaki oyunculara, oynanan haritaya ve server bilgilerine bakabileceğimiz yerdir. Buradan düzenlemeleri yapabilmemiz için çeşitli bölümlere ayrılmıştır. Bu bölümleri ve işlevlerini sayacak olursak:
Mapcycle – Serverınızda art arda otomatik olarak açılacak haritaların listesi.
Server Config – Server ile ilgili genel ayarları (freezetime, server adı, startmoney vb) içerir.
Motd – Server girişinde oyuncuların göreceği mesajı düzenlememizi sağlar.
Banned IP’s – Banlanan ip’leri görmenizi ve kaldırmanızı sağlar.
Metamod Plugins – Serverda bulunan ana modları (sxe, amx vb.) düzenlemenizi sağlar.
AMX Config – Amx mod ile ilgili ayarların düzenlenmesini sağlar.
AMX Pluginler – Amx pluginlerinin düzenleneceği bölüm.
AMX Adminler – Admin ve slot yetkilerini yazıp düzenlemenizi sağlar.
AMX Mapoylama – Amxmod’un votemapmenu listesinin düzenlenmesini sağlar.
AMX Mesaj – Oyuncuların servera bağlanırken konsolda gördükleri yazıyı düzenler.
AMX Tsayler – Serverda oyun esnasında otomatik olarak çıkan tsay’leri düzenler.
Haberler – SenOyna tarafından hazırlanan, server ve panel ile ilgili son haberlerin bulunduğu bölümdür.
Şimdi panele nasıl giriş yapılacağını anlatalım ve bu bölümlerin tek tek nasıl kullanılacağını ve detaylarını açıklayalım.
Panele Giriş:
Panele girmek için önce İnternet Explorer’i açıyoruz ve adres bölümüne http://csx.senoyna.com:27015 şeklinde server adresimizi (yada ip’mizi) yazıyoruz ve paneli açıyoruz. Örneğin cs20.senoyna.com’un paneline girmek için http://cs20.senoyna.com:27015 yazmamız yeterli.
Panelinizi açtıktan sonra, düzenleme yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yapmak için, panel sayfamızın sağ üst köşesinde bulunan “giriş” bölümüne tıklıyoruz ve serverınızı satın aldığınız kişi tarafından size verilen panel şifrenizi giriyorsunuz.
Böylece panele girmiş bulunuyoruz. Şimdi server ile ilgili düzenlemeyi yapmak üzere sağ üst köşede bulunan “Config” sekmesine tıklayın.
1 – Mapcycle: Harita Listesi
Serverınızda admin yokken, otomatik olarak, art arda açılacak haritaların ve oyuncuların admin yokken votemap yazdıklarında göreceği haritaların listesidir. Açılmasını istediğimiz haritaları alt alta buraya ekleyerek düzenlemeyi yapıyoruz.
2 – Server Config: Server’ın Genel Ayarları
Serverimiz ile ilgili pek çok ayarı buradan düzenliyoruz. (Herhangi bir komutu oyun esnasında konsola yazarsanız, map değiştiğinde bu ayar yine eski haline dönmektedir. Devamlı serverda bulunmasını istediğiniz ayarları buradan düzenlemelisiniz). Bu bölümden serverdaki freezetime, roundtime, startmoney vb. oyun ayarlarını ayarlayabiliyoruz ve server ismini ve panel şifresini değiştirebiliyoruz. Buradan düzenleyebileceğimiz komutların başlıcalarını sayalım:
mp_freezetime 3 – Round başında oyuncuların bekletileceği süre.
mp_timelimit 35 – Açılan bir haritanın oynanacağı süre.
mp_roundtime 3 – Bir round’un süresi
mp_c4timer 40 – C4 patlama süresi
mp_forcechasecam 0 – Kamera modu
mp_forcecamera 2 – Kamera modu
mp_buytime 0.25 – Oyuncuların round başından silah alabileceği süre. (0.25=15, 0.50=30)
mp_hostagepenalty 2 – Belirtilen sayıda rehine vuran oyuncuyu otomatik olarak kickler
sv_allowdownload 1 – Servera bağlanan oyuncuların, serverdaki map veya diğer dosyaları indirmesini sağlar.
sv_allowupload 1 – Servera upload yapılmasını sağlar.
hostname “server adiniz” – Server isminizi değiştirmenizi sağlar.
rcon_password “panel şifreniz” – Panel şifrenizi değiştirmenizi sağlar
3 – Motd: Giriş Mesajı
Oyuncuların servera bağlandığında karşılarına çıkan yazıdır. (Bu yazı, connect yapıldığında konsolda çıkan yazı değil, servera bağlanıldıktan sonra çıkan yazıdır. Konsolda çıkan yazının nasıl düzenleneceğini yazının devamında bulacaksınız). İstediğiniz şekilde düzenleyin, fakat dikkat edin “Ş, İ, Ç, Ö” gibi Türkçe karakterler yazmamalısınız.
4 - Banned IP’s: Banlı İP’ler
Serverınızdan banlanan oyuncuların ip’leri burada bulunur. Banını kaldırmak istediğiniz oyuncunun ip’sini buradan kaldırmanız yeterli.
5 – MetaMod Plugins:
Serverda çalışan ana mod’ların düzenlendiği bölümdür. Amxmod, sxe, webmod gibi modları buradan düzenleyerek kaldırabiliyoruz. Kullanmanızı gerektirecek pek bir şey olmayacaktır, burayı karıştırmamanızı tavsiye ediyoruz.
6 – AMX Config: Amx Mod Ayarları
Amx Mod ile ilgili tüm ayarları buradan düzenliyoruz. Buradaki ayarlara örnek verecek olursak, bir oyuncu banladığında banlayan adminin ismi gözüksünmü gözükmesinmi, ekrana gelen oylama kaç sn sonra kalksın, otomatik olarak ekranın altından geçen scroolmessage ne olsun vb ayarlardır.
7 – AMX Plugins:
Serverınızdaki pluginleri yani eklentileri buradan düzenleyebilirsiniz. Pluginler oyunda çeşitli görevleri olan, çeşitli değişiklikler yapan eklentilerdir. Örneğin lastmanbets_amx.amx plugini oyuncuların 1 vs 1 kaldıkları zaman bahis konulmasını sağlayan bir plugindir. kufur.amx plugini ise küfür içeren mesajların server tarafından engellenmesini sağlar. Bir diğer plugin amx_autorestart.amx ise harita değiştiğinde 30 sn sonra otomatik restart atmaktadır. Pluginlerin bu şekilde çeşitli görevleri vardır.
Buraya eklemek istediğimiz pluginleri alt alta, pluginadı.amx şeklinde yazarak kaydediyoruz. Amxmod’un standart pluginlerinden birini kaldırmak isterseniz silmemeli, sadece başına ; koymalısınız. Daha sonra bu plugini tekrar aktif etmek istediğinizde koymuş olduğunuz ; işaretini silmeniz yeterli olacaktır. Örneğin otomatik restart plugini için
Aktif:
amx_autorestart.amx
İnaktif:
; amx_autorestart.amx
8 – AMX Adminler:
Serverımızdaki admin ve slot yetkilerini bu bölümden düzenliyoruz.
Admin yetkisi yazmak için:
"nick" "şifre" "abcdefghjiklmnopqrstu" "a"
Örnek verecek olursak, kaydetmek istediğimiz adminin nicki Predator, şifresi de Ankara olsun. Şu şekilde kaydediyoruz:
“Predator” “Ankara” “abcdefghjiklmnopqrstu" "a"
İlk bölüme nicki, ikincisine şifreyi yazıyoruz. Ardından gelen harfler ise yetki oluyor. Yetkiyi hiç ellemeden aynen kopyalayın. Burada dikkat etmeniz gereken boşluklar ve kesme işaretleridir. Orada gördüğünüz “ işareti shift+2 kombinasyonu ile yaptığınız ‘ işaretinin iki tanesinin yan yana yazılması ile yapılmamaktadır. O işareti koymak için esc tuşunun altında bulunan é tuşuna bir kere basmamız yeterli. Adminlik yazarken boşluklara ve kesme işaretlerine dikkat etmez ve doğru kaydetmezseniz yazdığınız adminlik geçersiz olur.
Slot yetkisi yazmak için ise:
“nick” “şifre” “b” “a”
şeklinde kaydetmeniz yeterlidir. Yine nick Predator, şifre Ankara için bir slot yazacak olursak:
“Predator” “Ankara” “b” “a”
9 – AMX Mapoylama:
Oyun esnasında adminlerin oylama atmak için kullandığı amx_votemapmenu listesinde çıkan haritaları buradan düzenleyebilirsiniz. Buraya eklemek istediğiniz haritayı ve açıklamasını şu şekilde kaydedin:
harita adı "açıklaması"
de_dust2 "Dust II - Bomb/Defuse"
de_nuke "Nuke - Bomb/Defuse"
10 – AMX Mesaj:
Bu mesaj, oyuncuların servera bağlandığı sırada konsolda çıkacak olan yazıdır. Burada da Türkçe karakter kullanmamanız gerekiyor. İletişim adresiniz, serverin sahibi klanın adı, server ile ilgili çeşitli uyarılar vb buradan açıklayabilirsiniz.
11 - AMX Tsayler: Otomatik Tsay’ler
Serverda, oyun esnasında belli aralıklarla çıkan otomatik tsayleri buradan düzenliyoruz. Yazmak istediğimiz mesajı ve rengini şu şekilde kaydediyoruz:
!RENK mesaj
Örneğin;
!BLUE Kufur ve hakaret ban sebebidir
!RED Gorev yapmamak ban sebebidir
12 – Haberler:
SenOyna yönetimi tarafından hazırlanan bu bölümde, panel ve Serverlar ile ilgili çeşitli haberler, gelişmeler, açıklamalar yer almaktadır.
Ayrıca,
13 – Top15 Sıfırlama:
Top15’i sıfırlamak için adminlik yetkisi bulunan birisinin, serverda oyun esnasında “amx_cvar csstats_reset 1” komutunu yazması ve map değişmesi gerekir.
14 – amx_statscfgmenu : Serverdaki Headshot vb Sesler İçin
Oyun esnasında birisine headshot attığınızda serverın “headshot” diye bağırması, c4 kurulduğunda geri sayım yapılması, rakip oyunculara ne kadar damage vurduğunuzun ve kimden ne kadar damage aldığınızın gözükmesi gibi ayarların düzenlenmesini sağlamaktadır. Bu ayarları düzenlemek için oyun esnasında konsola amx_statscfgmenu yazın ve ekrana gelen menuden istediğiniz sesleri numaralarına basarak açın/kapayın, ardından Save yazan numaraya basın ve kaydedin.
Not: Gerekli ayarlamayı yaptıktan sonra bu sesleri duyabilmeniz için seslerin cs'nin ses dosyasında kayıtlı olması gerekir. Eğer bu sesler bilgisayarınızda yoksa servera giren oyuncuya bu sesleri otomatik olarak yüklenir. Bu otomatik yükleme işleminin gerçekleşmesi için serverda "sv_allowdownload" komutunun açık olması yani "1" olması gerekir (bunu server ayarlarından ayarlayacaksınız). Ayrıca giren kişinin de ayarlarında "cl_allowdownload" komutunun "1" yani açık olması gerekir ki indirmeye izin versin.
15 – Silah Yasaklamak:
Çeşitli silahları yada armor, hg, sis gibi çeşitli ekipmanların alınmasını yasaklamak isterseniz, konsola amx_restmenu yazın. Karşınıza bütün silah ve ekipmanların bulunduğu bir menü gelecek. Buradan istediğiniz silahın numarasına basıp kapatıyorsunuz. Örneğin menüde “1-Deagle” yazıyorsa 1’e bastığınızda deagle’yi yasaklamış oluyorsunuz. Yaptığınız silah yasaklama işlemi map değiştiğinde eski haline dönmektedir. Yaptığınız değişikliğin devamlı kalmasını istiyorsanız, değişiklik yaptıkdan sonra save yapmalısınız.
ÖNEMLİ NOT: PANELDE YAPACAĞINIZ TÜM DEĞİŞİKLİKLER, SERVERINIZDA MAP DEĞİŞTİKTEK SONRA AKTİF OLACAKTIR